BEMUTATKOZÁS

 

A legenda

 

A waweli sárkány legendája

 

Egyszer volt, hol nem volt élt egyszer egy rettenetes sárkány egy barlangban, a krakkói királyi vár mellett. Ez a sárkány rettegésben tartotta Krakkó népét, elpusztította az embereket, felfalta jószágukat, elrabolta vagyonukat és senki sem mert szembeszállni vele. Krakkó királya elkeseredésében annak ígérte egyetlen lánya kezét, aki legyőzi a szörnyeteget és megszabadítja a várost a veszedelemtől.

Egy szegény cipészlegénynek egy nap támadt egy ötlete. Kitömött egy báránybőrt kénnel és azt ravaszul a a közelben legelő nyáj közé rejtette. A mohó sárkány reggel felébredve megörült a finom reggelinek ígérkező nyájnak és egyetlen szempillantás alatt behabzsolta a kénnel együtt. Hamarosan elviselhetetlenül megszomjazott, kínjában lehasalt a Visztula folyó partjára és csak vedelte, vedelte a vizet, a hasa meg csak dagadt míg végül a sok víztől kipukkadt a sárkány bendője.

A szegény cipészlegény találékonysága és bátorsága így mentette meg Krakkó népét és szerzett magának királylányt feleségül.

 

A történet

 

Cégünk nevében hordozza a waweli sárkány – smok wawelski – történetének tanulságát: a mesebeli lengyel cipészlegény találékonysága, bátorsága és eltökéltsége lehetetlen helyzeteket is sikerrel old meg.

Az S. Wawelski 2001. áprilisában alakult azzal a célkitűzéssel, hogy a nemzetközi közúti fuvarozás és szállítmányozás egyik szegmensében, nevezetesen a lengyel – magyar viszonylaton – a legjobbak közé kerüljön.

Tevékenységi körünk 2002-ben skandináv kompjegyek értékesítésével bővült, ezzel mára a hazai fuvarozók mindennapi munkájának nélkülözhetetlen közreműködőivé váltunk. 

 

 

 

 

vissza a főoldalra

 

©2004 S.WAWELSKI